Al het lekkere van een split ijsje maar dan in een volwassen jasje! Zoet vanille schuim en daaronder proef je de romige sinaasappel hints die je kent uit het splitijsje van vroeger. Alleen dan nu met een volwassen afdronk van zachte bourbon en het rijke van koffie.
Benodigdheden:
een kidde/siphon, ijsblokjes
50 ml bourbon
200 ml Bakkie Bruis perzik, sinaasappel en Nederlandse vanille
1 eiwit
30 ml vanille siroop
Optioneel:
gedroogde cascara of mooi poeder zoals sinaasappel of koffie
Serveerstijl:
een longdrink glas of wijnglas zoals wij in de foto hebben gebruikt
Methode:
Maak het schuim door 1 eiwit, 30 ml siroop en 50 ml water in een kidde te doen. Doe hier 1 slagroom patroon op en bewaar in de koelkast.
Bouw in een longdrink je cocktail met ijsblokjes en daarop de bourbon
Giet de Bakkie Bruis perzik, sinaasappel en Nederlandse vanille op de bourbon
Doe het schuim op de cocktail en garneer met poeder of schaaf hier een tonkaboon over